12 Ocak 2009 Pazartesi

profiterol






MALZEMELER
Hamuru:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta

İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

üzeri için
2 paket çikolata sos

HAZIRLANIŞI
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla yapıyorum, tahta kaşıkla da yapabilirsiniz ama biraz yorucu oluyor.

Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mümkünse elinizi değdirmeyin, çünkü çok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya çalışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor:)

Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika)

İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
Üzeri için 5 su bardağı süte 2 paket toz sosu boşaltıp karıştırarak kaynayana kadar pişirip ılık olarak üzerlerine dökün.
kaynak:mutfak güncesi

3 yorum:

Adsız dedi ki...

nefissss gorunuyor canim ellerine saglik
kucak dolusu sevgiler.

Adsız dedi ki...

secilcigim hayirli aksamlar diliyor sevgilerimi birakiyorum.

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.