
MALZEMELER
4 adet ayva
1 Kg toz şeker
1/2 su bardağı su
üzeri için
2 elma
1 su bardağı şeker
tarçın
ve
kaymak
HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde toz şeker ilave ediyoruz. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta elmaları rendeliyoruz.şeker ilavesiyle elmalar yumuşayana kadar pişirip tarçın ilave ediyoruz.ayvaların oyuk kısmına bu harcı yerleştirip kaymakla servis yapıyoruz
1 yorum:
Yorum Gönder