4 Şubat 2009 Çarşamba

mantarlı karides güveç



MALZEMELER
400 gr dondurulmuş karides
1 adet domates
2 sivri biber
2-3 diş sarımsak
300gr kıyılmış kültür mantarı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber
üzeri için kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı bir tavaya alın, içine sarımsakları ilave edin ve biraz kavurun.(sarımsakların kokusu çıkana kadar)Sırasıyla önce biberi ardından mantarı,domatesi ve salçayı da ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.Karidesleri ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirdikten sonra tuzu karabiberi kırmızı biberi ilave edip ateşten alıp güveç kaplarına koyun.Rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine serpiştirin 250 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

3 yorum:

tuğba dedi ki...

Karidese bayılırım mantarada.İkisininde birleşimi süper olur.Ellerinize sağlık sevgiler.

hande dedi ki...

bayılırım görünce canım çekti ellerine sağlık canım

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.