12 Haziran 2008 Perşembe

çikolatalı cheesecake



ben cheesecake yaptımmm..hehe

ilk kez yaptım...tadı inanılmaz güzel oldu.sadeece üstü biraz sert oldu..ee o kadar kusur olsun artık.fırında biraz fazla tuttuğumdan olsa gerek..neyse bir dahakine süreyi kısaltırım olur biter..

tarif yine sevgili seline ait.mutlaka denemelisiniz:)))


Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
150 gr. erimiş tereyağı
1 paket bitter çikoloata (80 gr.)
1 paket vanilya (dr. oetker premium vanilya)
Peynirli karışım için:
2 paket labne peyniri (200 gr. x 2)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema (200 gr.)
1 yumurta
2 paket sütlü çikolata (80 gr. x 2)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
2 dolu yemek kaşığı patates nişatası
1 paket vanilya (dr. oetker premium vanilya)
Yapılışı:
Tabanı hazırlamak için bisküvileri kırıp derin bir kaba alın.
Tereyağını eritip ocağı kapatın ve sıcakken içine kırılmış çikolataları atın. Çikolatar eriyene kadar spatulayla karıştırıp çikolataların erimesini sağlayın. Biraz soğuyana kadar bekletin.
Bisküvileri kırdığınız kaba erimiş çikolatalı karışımı ilave edip vanilyayı ekleyin ve el blenderı ile hamur haline getirin.
Çember ya da kelepçeli kalıbınızın (26 cm) kenarlarını yağlayıp tabanın a yaplı kağıt serin ve taban hamurunu elinizle bastırarak kalıba döşeyin. Kullanana kadar buzdolabında bekletin. (buzdolabına koymadan önce size karışım yumuşakmış gibi gelebilir ama buzdolabında sertleşiyor.)
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Peynirli karışımı hazırlamak için küçük bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp ocağı kapatın ve sonra sıcak haldeki kremanın içine kırılmış çikolataları atıp spatulayla karıştırarak eritin.
Derin bir kabın içine labne peyniri, çikolatalı karışım, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve yumurtayı alıp mikserle çırpın.
Buzdolabından kalıbı çıkarın ve cheesecake tabanının üzerine hazırladığınız peynirli karışıkı döküp yüzeyini düzeltin.
175 derecedeki önceden sıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin. (cheesecakein üzerindeki peynirli karışım elinizle hafifçe dokunduğunuzda sertleşmiş olana kadar. Bu aşamada cheesecakinizin üzeri fazla kızarmışsa üzerini folyo ile örterek ve fırının derecesini düşürerek istediğiniz kıvaa gelene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.
Cheesecake pişince fırından hemen almayın, üzerinin çatlamasına sebep olursunuz. Fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake ılınana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Üzerine erimiş çikolata ya da hazır ççikolatalı dondurma soslarından gezidirin.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapın. (buzdolabında bekletmezseniz kıvamı yeterince güzel olmuyor)http://www.selincaglayan.com/?p=273
böyle uzun olduğuna bakmayın benim gibi malzemeleri önceden hazırlarsanız şipşak yapıyosunuz....haydi herkes mufağaaa

2 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Seçilcimm her geçen gün harikaa şeyler ekliyorsun çok güzel görünüyor ellerine sağlık, biz gelmesek senin geldiğin yok ama neyse artık öpüyorum seni ellerine sağlık...

gulcinkuju dedi ki...

ben mutfaga gitmesem de direkt sana gelsem :)))
canım yaa sendeki bu marifet alkışa değer. eline sağlık...

bi izin günümde sendeyim mutlaka... yok kıs tatlı için değil walla senin için :P