8 Mayıs 2008 Perşembe

tavuklu tombik kabak dolması

Salı günü oktay ustanın programında bu dolmanın yapılışını izlemiştim.ben not almadım dinlediğim kadarıyla yaptım.harika dolmalarım oldu..tavsiye ederim.

Malzemeler
5 tombik kabak
içi için:
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
istenilen baharatlar
2-3 dal maydonoz
yarım çay bardağı zeytin yağı
yeterince su

Hazırlanışı
Kabakların içleri oyulur.içini hazırlamak için tavuk küçük küçük doğranır.yıkanmış pirinç yemeklik doğranmış soğan,baharatlar,ince kıyılmış maydonoz ve z.yağı eklenir karıştırılır.biraz cıvık olacak şekilde su eklenir ve kabaklar doldurulur.şapkaları üzerlerine kapatılıp tencereye dizilir.salçalı su döküp pişirilir.
not:ben kabakları oyduktan sonra içlerine tuz ve toz kırmızı biber karışımıyla ovdum.daha lezzetli oluyor.

4 yorum:

Gönül dedi ki...

canıkom dolmaları tavıklamı yaptın hımmmm pek güzel olmalı ellciklerine sağlık çok öpüyorum sevgilerimle

uygarimizlahayat dedi ki...

canım ellerine sağlık, tatlılardan sonra böyle kalorisi düşük yiyecekler almak hepimiz için faydalı olsa gerek, sen diyete başlamışsın, ben her ne kadar arada kaçamak yapsamda hep diyetteyim, o yüzden bu yemek iyi geldi ellerine sağlkı canım...

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benim nasıl lezzetli görunuyor ellerine sağlık. sevglermle..

gulcinkuju dedi ki...

ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN GÜLÜM.
iki dünya tatlısının annesi olarak sağlıkla, mutlulukla gececek yıllar sizinle olsun.
öpüyorum çok...