4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
kreması:
2,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı margarin
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 adet muz
Hazırlanışı:
Pandispanya malzemeleri karıştırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dökülüp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
fırından çıkınca sıcakken hafifçe fazla sıkmamak şartıyla rulo yapılır ve üzerine nemli bez örtülüp soğuması beklenir.soğuyunca yağlı kağıttan ayrılır.
krema için yağı eritip unun kokusu gidene kadar kavurun(yalancı tavuk göğsü gibi)sütü ilave edip mikserle çırpın ki topaklaşmasın..muhallebi kıvamına gelene dek pişirin..toz şeker koyun ,vanilya ekleyin ve ateşten alın..1 saat dolapta soğutun ve daha sonra krem şantiyi ekleyip 10 dk. çırpın..
Pandispanya vişne suyu yada herhangi bir meyve suyuyla ıslatılır.kremanın yarısından fazlası sıvanır ve 1 tane muz kesilmeden uzunlamasına koyulur.pandispanya rulo yapılır ve kalan krema üzerine düzgünce sürülür..1 saat dolapta dinlendirilir... afiyet olsun:)
3 yorum:
canım eline sağlık...bu ne marifet bugünlerde tatlı krizin tuttu biliyosun atlı sevmiyorum biraz da tuzlu tarif yapsan :P
vallaha sorma canım çok yiyorum bu ara tatlı kaşıntım tuttu..ara verdim ben bi süre..ama misafirimde eksik olmuyo kii kendim için yapmıyorum inan:)...tuzlu tariflerim yakında gelicek...
canım pastan harikaaaaaaaa olmuş, yine muhteşemsin ellerine sağlık canımcım...
Yorum Gönder