5 Mart 2008 Çarşamba

vişneli pasta


Ya arkadaşlar pandispanya yapmasını beceremiyorum.bir türlü istediğim gibi olmuyor...tarif defterinden sevgili yeşim ablanın pandispanya tarifiyle pasta yapayım dedim ama yine bi kusuru oldu pastamın...söndüüü evet fırından çıkardığımda kabarıktı fakat fos diye söndü güzelim kek:((ama ben yinede atmadım uyduruk bir pasta yaptım..huzurlarınızda kremşanti ve vişnesin buluşma anı:)) ne kadar şık duruyor değilmi kekin inceliğine rağmen:)))


Malzeme listemizde;
pandispanya için
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
3 çarba kaşığı kakao
ıslatma şurubu
1 bardak vişne suyu
krema
1 paket krem şanti
1 bardak süt ile.
üzerine
dondurulmuş vişne taneleri
ve en son
vişneli jöle
2,5 çaybardağı kaynamış
2,5 çay bardağı soğuk su ile yapılmış
hazırlanması:
öncelikle pandispanya için şekerle yumurtayı yaklaşık 7 dk. çırpalım. ve diğer kuru malzemeleri katıp düşük devirde çırpmaya devam edelim. 24 cmlik kalıbımızı yağlayıp harcımızı dökelim ve 140-150 derecelik ısınmış fırında pişirelim.
fırından çıkıp soğuyan kekimizi ikiye keselim. 1. katını vişne suyuyla ıslatalım. üzerine tarife göre yaptığımız krem şantimizin yarısını sürelim.
üzerine diğer kekimizi yerleştirip tekrar vişne suyuyla ıslatalım.kalan kremşantiyide üstüne sürdükten sonra dondurulmuş vişne tanelerini gelişigüzel sıralayalım..en son olarak vişneli jöleyi tarife göre yapıp biraz dolapta sertleşmesine yakın tutup pastamızın en üstüne dökelim.buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servise sunalım..

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım bakmıştım sayfana birşey yoktu, şimdi bir bakıyorum 2 tane birbirinden lezzetli pastalar yapmışsın, müthişş olmuş canım benim, ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

merhaba, taif defterinde yazılarını görüyordum, yine ordan sayfanı keşfettim. öncelikle hayırlı olsun. rukinin pandispanyasını öneririm sana. çok güzel oluyor...

http://www.yesilkivi.com/

Adsız dedi ki...

yine döktürmüşsün.ellerine sağlık 1 dilim alayım çayın yanına iyi gider.sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Mmmh nefis görünüyor,ellerine saglik.Iyi pazarlar.

Pastacı Kız dedi ki...

Seçilcim pastaların çok güzel olmuş canım eline sağlık.Pandispanyanın kabarmamasının sebebi bana göre 140-150 C de pişmesi canım bende aynı tarifle yapıyorum sadece nişastasını 1/2 çay bardağı koyuyorum bazen koymadanda yapıyorum farketmiyor.Yalnız fırınını 180 c de ısıt ve fırına koyduktan sonra 10 dakika sonra 170 e düşür ve bu şekilde 30 dakika pişir canım.benimkiler çok güzel kabarıyor ve çökme yaşamıyorum hiç.Malzemelerde çok öenmli kullandığın kabartma tozu markası sonra yumurtaların taze olması ve oda ısısında olması gerekli.

Seçil Durmazer dedi ki...

önerilerin için teşekkür ediyorum pastacı kız..dikkate alacağım.