pandispanya(yetura ait)
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
kabarta tozu
vanilya
kreması
1 kg balkabağı
şeker
1 paket krem şanti
1 bardak süt
fındık kırığı
ıslatmak için portakal suyu
Hazırlanışı
Pandispanya daha öncede yazdığım gibi hazırlanıp fırınlanır. soğumaya bırakılır.
ayıklanıp yıkanmış ve küçük küçük doğranmış kabaklar teflon tencereye alınır ve üzerini örtecek kadar şeker dökülür.(ben göz kararı koyuyorum)biraz suyunu salması beklenir ve pişirme işlemine geçilir. kabaklar yumuşayınca ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
pandispanyamızı ortadan ikiye kestikten sonra üzeri portakal suyuyla ıslatılır.krem şanti tarife göre hazırlanıp kabağın yarısıyla (püre haline gelmiş)karıştırılıp ilk kata sürülür.fındık kırığıserpiştirilir.2.kat üzerine kapatılıp kalan kabak püresi de en üste sıvanır.
bu şekilde 1 gün dolapta dinlenirse tadı dahada güzel oluyor...
2 yorum:
OOOOOOOOOOOOO seçilcim, her geçen gün farklı lezzetler, farklı pastalar, muhteşemsin valla, bu pasta ustalara taş çıkartacak cinsten olmuş, ellerine sağlık canımcım...öpüyorum seni...
Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.
Yorum Gönder