17 Mart 2008 Pazartesi

Arnavut Ciğeri


Malzemeler

3 adet kuzu ciğeri

2 su bardağı un

3 orta boy soğan

1 limon suyu

yarım demet maydonoz

tuz, kırmızı toz biber

kızartmak için 2 su bardağı yağ

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak soğanı piyazlık doğrayın.maydonozu ince kıyın.önce piyazı hazırlayın.bunun için piyaz doğranmış soğanları 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun.tel süzgece aktarıp iyice yıkayın.süzün.ince kıyılmış maydonoz ve limon suyuyla iyice harmanlayıp bir kenara kadırın.Ciğerleri bir kaba koyun.üzerini biraz aşacak buzlu su ekleyip 1o dk bekletin.bu süre sonunda kaptan alıp zarlarını soyun.kuşbaşı doğrayın.tekrar suya koyarak kanlarının çıkaması için bi 10 dk daha bekletin.daha sonra tel süzgece aktarıp iyice süzün.unu ve tuzu bir kaba eleyin.kırmızıbiberi atıp karıştırın.ciğerleri bu karışıma aktarıp harmanlayarak karıştırın. ciğerleri kuru bir tel süzgece aktararak fazla ununu atın.yağı tavada iyice kızdırın.ciğerleri 2-3 kerede atıp güzelce kızartın.fazla yağını süzdürerek servis tabağına aktarın..arnavut ciğerini piyazıyla birlikte sıcak yada ılık servis yapın...

2 yorum:

cennebazz dedi ki...

merhaba seçil hanımm,blogunuz hayırlı olsun,tariflerinizin hepsi çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler...
duygu

uygarimizlahayat dedi ki...

cANIMMMMM MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR, CİĞERİ SEVMEM AMA SEN SÜPER YAPMIŞSIN, ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÖPÜYORUM...