13 Ekim 2008 Pazartesi

tencerede fincan kek



TENCEREDE FİNCAN KEKİ
Malzemeler : 1 yumurta1 çay bardağı süt1,5 çay bardağı tozşeker2 çaybardağı un2 yemek kaşığı kakao1 poşet vanilya1 poşet kabartma tozu
Yapılışı : Yapılışı pek özen istemiyor. Sadece tüm malzemeyi koyup el ile çırpıyoruz. Sonra 6 adet nescafa fincanına paylaştırıyoruz.Yayvan bir tencereye dizip, fincanların dışlarından yarılarına gelcek kadar ılık su koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp önce yüksek ateşte kaynama noktasına kadar bekliyoruz, kaynamaya başlayınca ocağımızın en düşük tarafında hiç kapağını açmadan 20 dakika pişiriyoruz. altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. Ilık servis yapıyoruz. Sonuçta 6 tane top kekimiz oluyor.
kaynak:www.nennenmutfakta.blogspot.com

3 yorum:

mona lisa dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık manzara süper, üzerinden damlayan çikolata sos sanırım.mmm ağzımın suları aktı yaaa.afiyet olsun sana bize de iyi seyirler.sevgiler

mona lisa dedi ki...

seçilciğim profiline baktımda biz hemşeriymiz ayool.bana da beklerim ziyaret edersen çok sevinirim.biliyosun biz egeliler sıcak ve misafirperverizdir.hoşçakal

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.